Forholdsregler i lægehuset ifm. corona-smitte

CORONA-VIRUS FORHOLDSREGLER I LÆGEHUSET

Coronavirus (COVID-19) breder sig ligeså stille i Danmark og med noget større hast i mange andre lande. Der er massiv pressedækning og myndighederne er nærmest dagligt ude med nye tiltag, råd og advarsler. Der er grund til at forberede sig på, at der kommer mange smittede og mange nye restriktioner i løbet af de kommende dage og uger.

Her i lægehuset prøver vi at være på forkant. Der er vigtigt at undgå, at lægehuset bliver et sted for smitte. Her kommer dagligt mange med infektionssymptomer. Der kommer i sagens natur også mange svækkede, syge og ældre borgere, som hvis muligt, ikke skal smittes. Vi læger og personale må også gøre, hvad vi kan for at undgå smitte, som jo vil føre til, at lægehuset skal holde lukket.

Vi retter løbende til efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger og risikoniveauet, men følger forholdsregler iværksættes nu:

1)
Vi fjerner børnenes venteområde og pakker legetøjet væk for en tid pga. dråbesmitterisikoen. Forældre og børn bedes sidde sammen i sofaen eller på stole i fællesventeværelset. Medbring evt. selv en bog eller lidt at lege med.

2)
Vi fjerner blade og magasiner i venteområdet og placerer stolene med god indbyrdes afstend. Der vil stå håndsprit og papirlommetørklæder fremme, som vi
beder  jer om at benytte

3)
Børnenes venteområde laves om til et afskærmet venteområde for patienter med akutte luftvejssymptomer/infektionssymptomer.

4)
Patienter med akutte luftvejssymptomer/infektionssymptomer får først tider sidst på dagen og vil alle blive undersøgt i klinikkens laboratorium der støder direkte op til det afskærmede venteområde. vi vil evt. bære maske.

5)

Konsultationer med svækkede, syge og ældre borgere flyttes omvendt til først på dagen.

6) 

Vi udskyder alle kontroller af diabetes, lunge- og hjertesygdomme, der kan vente til sommer, hvor Corona-virus-epidemien forventes at klinge af.

7)
Vi visiterer generelt alt, der kan vente, indtil Corona-virusepidemien klinger af. Og vi visiterer hårdere end vanligt, så kun det absolut nødvendige skal undersøges

Vi håber på jeres forståelse for ovenstående tiltag